2015. október 17., szombat

“Ha olyasmit szeretnél, amid még soha nem volt, olyat kell érte tenned, amit még soha nem tettél.”


Tűzönjárás - Pécsely /2015. október 9.
 
A máglyát már előző este elkészítettük. 1,7 erdei köbméter száraz cserfa (9q). A máglya építéssel szinte egy időben elered az eső. Körmáglya, három sorban, szép magas. Orrunkon csepegnek le a vízcseppek. A kész máglyát letakarjuk, ne ázzon tovább.Reggelre az ég kitisztul, és így is maradt. 
A máglya meggyújtása nem ment túl könnyen. A gáz lángszóró nélkül még mindíg ott próbálkozgathatnánk. Ekkora mennyiségű fa ennyi nedvességgel igen nehez kapott lángar. De azután ontotta magából a meleget.
Nyilvesszőt törtünk, betonvasat hajlítottunk, parázson jártunk. Ismét megtettük mindazt, amiről azt gondoltuk, hogy az lehetetlen.

A tűzön járást sok mítosz övezi. Napjaink modern világában is népszerű, talán pont a miatt, mert a mai kor tudományos világa sem tud egyértelmű magyarázatot adni arra, hogy mindez hogyan
lehetséges. A program csúcsélményeként a résztvevők mezítláb sétálnak végig egy 600-800 fokos frissen gereblyézett parázsszőnyegen. Miután ezt a legtöbb ember lehetetlennek vagy képtelenségnek tartja, a gyakorlat kézenfekvő módon demonstrálja, hogy lehetséges paradigmát váltani, másként szemlélni mi a lehetséges, és mi a lehetetlen. Tapasztalt trénerként állítjuk, hogy erre a feladatra mindenki képes. Kevés tréneri instrukció és szabály követése elégséges ahhoz, hogy megtegyük azt, amiről azt gondoljuk, hogy lehetetlen. 
Létszám:
Tűzönjárás: 12-30 fő, 
Tűzfesztivál: 30-80 fő, 
Időkeretek: 4 óra
Simon András
+36 30 215 3221 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése