2014. február 24., hétfő

2015-ben elindítottuk zárt csoportjainkat. Nyílt tűzönjárást már nem tervezünk, 2014-ben volt utoljára.

NYÍLT TŰZÖNJÁRÁS - 2014-ben volt utoljára.
Parázsonjárás
"Nyílt tűzönjárás programot 2014-ben két alkalommal tervezünk, ahova elsősorban HR vezetőket, L&D és más szakmai vezetőket hívunk meg, annak érdekében, hogy megtapasztalhassák ennek a programnak az erejét."

Mind emellett, magánszemélyek részére, csoportos jelentkezés esetén vállaljuk a program megtartását. 
 
A program részvételi díját későbbi csoportos megrendelés esetén visszatérítjük. Visszatérítési garanciát vállalunk arra az esetre is, ha a programon résztvevő a programmal bármilyen okból kifolyólag nem lenne elégedett.  A program 8-tól 80 főig a lehetőségek széles skáláját kínálja, hogy kilépve a komfortzónából más oldalról ismerjük meg, és ezen keresztül fejlesszük önmagunkat. 

A tűzönjárás program egy lehetséges forgatókönyve

A tűzön járást sok mítosz övezi. A világszerte ismert, az ősidőkben elsősorban beavatási szertartás és más vallási célú rituálé napjaink modern világában is népszerű, talán pont a miatt, mert a mai kor tudományos világa sem tud egyértelmű magyarázatot adni arra, hogy mindez hogyan lehetséges.


Tűzönjárás
A program csúcsélményeként a résztvevők mezítláb sétálnak végig egy 600-800 fokos frissen gereblyézett parázsszőnyegen. Miután ezt a legtöbb ember lehetetlennek vagy képtelenségnek tartja, a gyakorlat kézenfekvő módon demonstrálja, hogy lehetséges paradigmát váltani, másként szemlélni mi a lehetséges, és mi a lehetetlen.

Mi a tűzön járás célja?
A tűzön járásnak nem az a célja, hogy átgázoljunk, vagy rálépjünk a forró parázsszőnyegre. A Tűzönjárás aktusa csak puszta eszköz ahhoz, hogy egy legbenső elhatározást, vagy célt magunkban megerősítsünk. A parázs szőnyegre lépve a hőérzet és a sérülés veszélye csak akkor küszöbölődik ki, ha a parázson járó ember a maga számára kitűzött célt vagy fogadalmat tartja szem előtt. A tűz a közvetlen megmondója, hogy elhatározása elegendően mély meggyőződésből fakad-e.

Milyen hatással van a résztvevőkre?
A résztvevőknek természetesen nem kötelező a parázsszőnyegre lépni. Már a helyzettel való puszta szembesülés is lényegi változást hoz minden résztvevő számára. A tűzzel való közvetlen kapcsolat megteremtése, a benső erőgyűjtés, és saját félelmekkel való szembesülés elegendő ahhoz, hogy minden résztvevő lelki élményekben gazdagon távozzon. A résztvevők túlnyomó többsége, úgy 80-85%-a a felkészülés végére át akar és át is tud sétálni a parázson, bár megjegyezzük, hogy a programnak nincs semmilyen teljesítmény elérésére vonatkozó elvárása.

Van-e kockázata?
Tűzönjárás
A tűz és a forró parázs természetesen éget. A parázs 600-800 fokos miközben sétálnak rajta. Aki nincs tudati értelemben kész arra, hogy átmenjen rajta, megégetheti magát. Ez igen ritkán fordul elő, de azért megeshet. Ilyen esetben sem szenvedhet senki semmi komolyabb vagy maradandó sérülést, legfeljebb egy-két vízhólyag keletkezik a talpán. Ennek kockázatát mindenki maga viseli, hiszen mindenki maga dönt arról, elindul-e.

A tűzön járók többsége semmiféle hőt nem érez, égései egyáltalán nem keletkeznek, teljesen sértetlenül jut át a 5-6 méteres parázsszőnyegen. És ennek a megtapasztalása a program legmegfoghatatlanabb része.

Parázson járunk - a program fő keretei

Felkészítés
Tűzönjárás
Minimális tréneri instrukció és nagyon kevés betartandó szabály ismerete elégséges ahhoz, hogy a résztvevők sikerrel megoldják ezeket az első pillanatra lehetetlennek tűnő feladatokat. Ez egy olyan lehetőség, amely hozzásegít ahhoz, hogy megtegyük azt, amiről korábban azt hittük, hogy lehetetlen.

A máglya köré gyűlünk
Az előre elkészített máglya impozáns. A csapat közösen, szertartás szerűen gyújtja meg a máglyát. A lángok igen magasra csapnak, és ez az első alkalom, hogy a résztvevők megtapasztalják a tűz erejét. A máglya hatalmas lángjai fényében csoportképek készülhetnek.

Bottánc
A felkészülés első gyakorlatában a csoport megtanulja a fegyelem/figyelem és társas észlelésen keresztül az egymásra-figyelés fontosságát, amikor együtt dolgozik egy közös cél elérésében. A 25 perces blokk egy, egyre bonyolultabb, rövid botokkal járt mozgásos formagyakorlat elsajátításából áll, ahol az egyre nehezedő összetett mozgás, az egész csapat összehangolt, együttműködésére épít.

Nyílvesszőtörés
Nyílvesszőtörés

Az életminőséget alapvetően meghatározza a saját magunkba vetett hit és az önbizalom. A nyílvessző eltörése az első olyan megpróbáltatás, amely hozzájárul teljesítőképességünkről eddig alkotott kép megváltoztatásához.

Betonacél hajlítás
A feladat, egy vasbetonszerkezetekhez használt bordás betonacél meghajlítása. Az akarat, a cél elérésére való összpontosítás, a feladat végrehajtásának összehangolása a siker alapvető tényezői. A csapatmunka, egymás bátorítása elengedhetetlen, mivel a betonacél végeihez két torok feszül.

Parázson járás

Tűzönjárás
A résztvevők eltérő várakozásokkal tekintenek a parázson járás elé. Izgalmak a tetőfokon. A parázson járás technikája nagyon egyszerű. Az instrukciók betartása mellett megnyílik a lehetősége annak, hogy akár több alkalommal is átsétáljunk a parázságyon, egyénileg, párokban, csoportokban.

A programot az élmények megosztásával zárjuk, hiszen nem mindennapi kalandon vagyunk túl. A részvételt igazoló oklevél és az elkészült fényképek hosszú ideig segítenek felidézni az emlékeket. Képes voltam rá, megtettem, amiről azt gondoltam, hogy lehetetlen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése